ذخیره سازی قیر امولسیون
برای ذخیره سازی امولسیون باید به موارد زیر توجه کرد: ه ذخیره سازی باید به گونه ای باشد که بسته به نوع استفاده و محصول، دمای آن کمتر از ۱۰°C یا بیشتر از ۸۵°C نباشد. ه درجه حرارت ذخیره سازی، با توجه به شرایط استفاده و نوع امولسیون در جدول (۳-۱) ارائه شده است. دمای قیر امولسیون نباید بیشتر از ۸۵°C باشد. در دمای بیشتر، آب بخار شده و خصوصیات امولسیون تغییر می کند. ه همچنین امولسیون نباید یخ بزند. این امر باعث شکست امولسیون و جدا شدن قیر از آب میشود. نتیجه این امر تشکیل دو لایه در تانک خواهد بود که هیچ یک جهت استفاده مناسب نبوده و تخلیه تانک را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد. ه دمای سطح حرارت دهنده (Heating Surface) نباید از ۱۰۰۰ بیشتر شود. این امر باعث شکست زود هنگام امولسیون در سطح مزبور می شود. ه از هوای فشرده جهت مخلوط کردن (همزدن) امولسیون نباید استفاده شود، زیرا این امر باعث شکست امولسیون خواهد شدتانکهای ذخیره باید برای محافظت در برابر یخبندان و استفاده بهینه از گرما، عایق باشند. وقتی امولسیون در معرض هوا قرار گیرد لایه ای از قیر روی سطح تشکیل می شود، بنابراین بهتر است از تانکهای بلند و عمودی استفاده شود، که میزان سطح تماس آن با هوا به حداقل ممکن برسد. بیشتر تانکهای ثابت، عمودی هستند، ولی از تانکهای افقی برای ذخیره سازی کوتاه مدت در محل نیز استفاده می شود. می توان با ثابت نگهداشتن سطح مایع در تانکهای افقی، سطح تماس با هوا و در نتیجه تشکیل پوسته ای از قیر در روی امولسیون (پوسته شدن) را کاهش داد. می توان در تانکها از همزنهای پروانه ای نیز استفاده کرد که در حدود ۱ متر بالاتر از قسمت پایینی تانک و در قسمت جانبی نصب میشود تا از پوسته شدن (سطح امولسیون) جلوگیری کند. همزنهای پروانه ای با قطر زیاد و سرعت کم، کارآیی بهتری دارند و باید طوری مورد استفاده قرار گیرند که حول كل مواد بچرخند. از اختلاط بیش از حد باید جلوگیری شود. همچنین ممکن است به جای همزن، از پمپ برای چرخش مواد از بالا به پایین استفاده شود. از پمپ کردن بیش از حد نیز باید اجتناب شود

عمل آوری و حمل و نقل قیر امولسیون
موقع حرارت دادن قیر امولسیون باید آن را به آرامی تکان دهیم تا از تشکیل پوسته جلوگیری شود.
باید مواظب بود تا پمپ ها، شیرها و خطوط لوله در زمستان یخ نزنند
در هنگام ترکیب قیر با آب، سازگاری آب با امولسیون باید مورد بررسی قرار گیرد. • در صورت امکان بهتر است از آب گرم استفاده شود و همیشه باید آب را به آرامی به امولسیون اضافه کرد. (اضافه کردن امولسیون به آب صحیح نیست) ه از پمپ کردن مکرر و بیش از حد باید اجتناب شود، چون ممکن است باعث کاهش ويسكوزيته مخلوط شود. • پمپ کردن باید از پایین تانک صورت گیرد تا آلودگی ناشی از پوسته شدن که ممکن است تشکیل شده باشد به حداقل برسد. ه به خاطر داشته باشید که امولسیونهایی از یک نوع، ممکن است از لحاظ شیمیایی و عملکرد متفاوت باشند. • امولسیونهای با نوع و طبقه بندی و درجات مختلف نباید در یک تانک با هم مخلوط شوند. برای توضیحات بیشتر به جدول (۳-۲) مراجعه شود• امولسیون های تندشکن را نباید با آب رقیق کرد. امولسیونهای دیرشکن و متوسط را می توان با آب رقیق کرد، ولی آب باید به آرامی به قیر امولسیونی اضافه شود. ه قیر امولسیون نباید در تانکهای حمل ونقل و قیرپاشهایی که حاوی بقایای مواد غیرسازگار با امولسیون هستند بارگیری شود. به جدول (۳-۲) و (۳-a۳) و (۳-b۳) مراجعه شود. • قیر امولسیون یا هوای بالای آن نباید در معرض شعله، گرما و یا اکسید کننده های قوی قرار گیرد.

نمونه گیری
هدف از هر روش نمونه گیری، به دست آوردن نمونههایی است که شرایط واقعی مصالح موجود را نشان دهد. روش نمونه گیری براساس استانداردهای ” 140-ASTM D یا 40-AASHTO T” (روشهای نمونه گیری از مصالح قیری) انجام می شود. در صورت امکان، بهتر است قیر امولسیون در کارخانه یا در محل ذخیره، نمونه گیری شود. در غیر این صورت نمونه گیری باید در موقع حمل صورت گیرد. لازم است سه نمونه از قیر امولسیون گرفته شده و نمونه ها در اولین فرصت به آزمایشگاه فرستاده شود.
الزامات نمونه گیری
ظروف نمونه گیری باید نو، تمیز و خشک باشند. – دقت کنید تا از آلوده شدن نمونهها جلوگیری شود (جدول ۳-۴). ظرف نمونه نباید در داخل حلال قرار داده شده و برای پاک کردن آن نباید از پارچه آغشته به حلال استفاده شود. هر گونه ماده ای که روی قسمت بیرونی ظرف مانده است را باید بلافاصله بعد از خالی شدن ظرف با یک دستمال تمیز و خشک پاک کرد.
نمونه نباید به ظرف دیگر انتقال یابد.
ظرف نمونه گیری باید در اولین زمان ممکن کاملا از نمونه خالی شود.
موارد ایمنی
شرط لازم برای کار با قیر امولسیون رعایت موارد ایمنی به شرح ذیل میباشد: (البته رعایت این موارد لزوماً شرط کافی نیست)
هنگام نمونه گیری و موقع خالی کردن نمونه باید از دستکش استفاده شود.
در هنگام نمونه گیری جهت محافظت از صورت باید از محافظ استفاده کرد.
از سیگار کشیدن در موقع نمونه گیری اجتناب شود.
از تنفس بخار و دود به مدت طولانی پرهیز شود.
در طی تخلیه و تمیز کردن ظرف، آن را در سطحی محکم و ثابت قرار داده تا از ترشح و ریختن مواد جلوگیری شود
محافظت از نمونه ها
- پس از پر کردن و خالی کردن و تمیز کردن، ظروف حاوی نمونه باید علامت گذاری شوند.
- نمونههای امولسیون برچسب گذاری شده و از یخ زدن محافظت شوند.
- تمام نمونه ها باید در روز نمونه گیری به آزمایشگاه انتقال داده شوند.
- هر نمونه باید با مشخصات زیر شناخته شود.
- تاریخ نمونه گیری
- نام گیرنده نمونه
- نوع نمونه
- مشخصات پروژه
- اطلاعات ضروری دیگر
